Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Socialförvaltningen
Mora i hjärtat av Dalarna!
Socialförvaltningens uppgift är att vara det yttersta skyddsnätet då människor i svåra situationer behöver stöd och hjälp och saknar andra hjälpmöjligheter. Socialförvaltningen är en förvaltning med drygt 750 medarbetare och har en budget på c:a 500 miljoner. Organisationen är uppdelad i fyra avdelningar: vård- och omsorgsboende, ordinärt boende, arbete och integration samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningens uppdrag är att utreda och verkställa beslut inom SoL, LSS, HSL m fl.
Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en positiv och serviceinriktad medarbetare som delar Mora kommuns värdegrund till Våmhus, beläget cirka 16 kilometer från Mora centrum. Personalgruppen i Våmhus utför hemtjänst på trygghetsboendet Hanslinden och i närliggande byar. Tjänsten är ett vikariat på 78%, dock längst till och med 2021-02-28. Vi söker dig som kan arbeta dag, kväll och varannan helg.

I denna rekrytering intervjuar vi löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som anställd i hemtjänsten jobbar du med traditionellt vård- och omsorgsarbete och skall ha förmåga att kommunicera och arbeta efter människors olika behov och förutsättningar. 

I ditt uppdrag ingår bland annat:

- Att hjälpa brukaren med personlig omvårdnad inklusive munvård.

- Att utifrån brukarens behov och välbefinnande samverka och vara behjälplig omkring kosthållning och nutrition, bland annat genom att verka för goda matvanor och en god måltidsmiljö.

- Att utföra delegerade arbetsuppgifter enligt HSL inklusive läkemedelshantering.

- Att dokumentera omsorgsarbetet i verksamhetssystemet enligt instruktioner och socialstyrelsens rekommendationer. 

- Att kommunicera med brukare, anhöriga, andra professioner i verksamheten/inom yrket samt andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är utbildad undersköterska med erfarenhet av traditionellt vård- och omsorgsarbete. Adekvat påbyggnadsutbildning är meriterande, exempelvis inom demens eller liknande. Du har kvalifikationer att utföra arbetsuppgifter som är delegerade av HSL-personal. Du har viss datavana och kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Andra språkkunskaper ses som meriterande.

Du är en person som samarbetar och kommunicerar på ett professionellt, respektfullt och positivt sätt. Du har brukaren i fokus och är en medarbetare som tar initiativ till utveckling samt är flexibel och möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt.

Du är självständig, tar ansvar för din uppgift och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är också lugn, uppmärksam och tillmötesgående i mötet med andra människor.

Det är viktigt att kunna granska, analysera och bedöma sitt eget arbete för att medverka till insatser av god kvalitet. Du ska ha förmåga att stödja de äldre så att de får en meningsfull tillvaro fysiskt, psykiskt och socialt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav

Körkort B för manuell bil.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Kunskaper om relevant lagstiftning som offentlighet och sekretess.

Kunskap om basala hygienrutiner.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-02-28
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 78%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2020/212
Kontakt
  • Helén Solarfs, enhetschef, 0250-262 50
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-267 96
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-09-18

返回职位空缺页面