Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Vill du ha ett spännande, varierande och utmanande arbete? Vi söker nu en vikarie då en av våra kuratorer ska vara föräldraledig under nästa läsår 2023/2024. Arbetet riktar sig mot grundskolan åk f-6. Anställningen är inom för- och grundskoleförvaltningens centrala Elevhälsoenhet vilken innefattar ca 30 medarbetare med olika yrkesgrupper som specialpedagog, logoped, koordinator, kurator, psykolog, skolsköterska och skolläkare. Verksamheten bedrivs dels på Elevhälsoenheten i centrala Mora i samma hus som Mora Familjecentral och dels i verksamheterna på våra för- och grundskolor samt till viss del även på gymnasiet då de köper vissa tjänster av oss. Kuratorsgruppen består av 6 st kuratorer. Tjänsten omfattar 100% vikariat under kommande läsår.

Vi erbjuder dig mentorsstöd av en erfaren kollega under anställningen, regelbundet kollegialt stöd i din yrkesgrupp och extern handledning tillsammans med övriga i kuratorsgruppen. Du arbetar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid inom vissa ramar, vissa administrativa arbetsmoment kan ske på distans i överenskommelse med chef. Du har en uppehållsanställning vilket innebär att du har 0.92% av din heltidslön (om du är under 40 år), 0.95% av heltidslön (om du är över 40 år) och då ledigt sommarlov och jullov.  Du får ett friskvårdbidrag med 1200 kr/år.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Arbetet som kurator innebär en samverkan med elev, vårdnadshavare samt skolans personal. Du ska bland annat ge råd, stöd och erbjuda kvalificerade samtal till elever och vårdnadshavare samt kunna handleda skolpersonal inom det psykosociala området. Arbetet innefattar både insatser med enskilda elever men också med grupper av elever.

Du arbetar främst tvärprofessionellt i team och har ett nära samarbete med andra professioner inom Elevhälsoenheten, med rektor och olika professioner som är anställda på skolan samt med olika externa aktörer. Arbetet innebär en hel del självständigt arbete där du styr din egen agenda och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda.

Kvalifikationer

Du ska ha socionomutbildning eller annan adekvat utbildning samt erfarenhet från yrket. Det är meriterande med erfarenhet av pedagogisk verksamhet och arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Du har förmåga att kunna bygga förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare, personal och kollegor. Du har ett kund- och medborgarinriktad inställning med elev och vårdnadshavare i fokus. Du ska kunna bidra till helheten i elevhälsoarbetet med din yrkeskompetens och ha förmåga att samarbeta i tvärprofessionella team. Du är kommunikativ, flexibel, har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och utvecklingsinriktad. Du kan också strukturera upp ditt eget arbete och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kunskaper

Högskoleutbildning, socionomexamen eller annan adekvat utbildning

Kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning

Behärska det svenska språket i både tal och skrift

Annat

Körkort och tillgång till egen bil

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-19
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Uppehållsanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/46
Kontakt
  • Catarina Hedbys, 0250-26611
Facklig företrädare
  • SSR, 0250-26518
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb