Miljö- och byggnadsförvaltningen Mora Orsa

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Miljö- och byggnadsförvaltningen är en gemensam förvaltning mellan Mora kommun och Orsa kommun, där Mora är värdkommun. Förvaltningen består av ca 60 medarbetare och omfattar kommunernas plan-, bygglov-, kart- och mätenheter samt miljöenhet där livsmedel-, miljö- och hälsoskydd samt naturvård ingår. Förvaltningen har verksamhetskontor i båda samverkande kommuner.

På miljöenheten är vi idag 23 anställda, både kvinnor och män i alla åldrar. Vi arbetar i olika team inom områdena livsmedel, alkohol och tobak, miljöbalken och naturvård. Nu söker vi en medarbetare till vårt miljöbalksteam.

Beskrivning

Som inspektör kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att vara tillsyn och handläggning enligt miljöbalken. Betydande arbetsuppgifter är inspektioner, granskning av dokumentation kring egenkontroll, handläggning av ansökningar och anmälningar samt klagomålsärenden. En viktig del i arbetet är information och rådgivning till privatpersoner och företag.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker är tydlig och lyhörd i din kommunikation, att du är självgående och har förmågan att anpassa dig till olika situationer.

Du kommer att ingå i ett team med andra miljöinspektörer och då är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, har förmågan att lyssna in och är delaktig i problemlösning. I rollen som myndighetsperson behöver du ha förmågan att göra avvägningar och prioriteringar samt att ta egna välgrundade beslut. 

För att nå gemensamma mål är det viktigt att du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, både självständigt och tillsammans med andra. Om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och god kunskap i förvaltningsrätt är det meriterande. 

Krav

  • Utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller minst 3-årig naturvetenskaplig högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • B-körkort
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Information

Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan slutdatum för denna annons.

 

Besök även www.mora.se och www.orsa.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mora och Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/73
Kontakt
  • Camilla Björck, 0250552158
Facklig företrädare
  • Niklas Sjödin, Vision, 0250-552391
  • Mia Bergman, Naturvetarna, 0250-552424
  • Vision, 0250-26401
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb