Miljö- och byggnadsförvaltningen

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Mora och Orsa kommuner är en del av det fantastiska landskapet kring Siljansringen. Kommunernas tätorter ligger vackert placerade vid Siljan och Orsasjön. Här möts du av storslagna vyer då ett meteoritnedslag skapat en unik miljö med flertalet sjöar kantade av berg. Kommunerna har en lång historia men är ständigt aktuella. I området finns en rik natur och båda kommunerna har en tydlig friluftsprofil. Mora har skidgymnasium, flertalet elitföreningar och orten utgör målgång för Vasaloppet. I Orsa återfinns Grönklitt som erbjuder fantastiska möjligheter till aktivitet både sommar och vinter. I Mora kommun bor drygt 20 000 personer och i Orsa knappt 7 000. Båda kommunerna växer och vill fortsätta växa. Miljö- och byggnadsförvaltningen har nyss anställt ytterligare en erfaren planarkitekt, men söker åtminstone en planarkitekt därutöver. På förvaltningen erbjuds stora möjligheter och intressanta utmaningar.

Vi växer och söker nya kollegor! Kommunerna har nyss rekryterat såväl bygglovsarkitekt som erfaren planarkitekt. Är du planarkitekt och vill vara med och utveckla våra kommuner till en mer attraktiv plats att besöka, arbeta, bo och leva i? Då är det här jobbet för dig!

Miljö- och byggnadsförvaltningen är en förvaltning genom samarbetsavtal mellan Mora kommun och Orsa kommun, där Mora är värdkommun. Förvaltningen består av ca 55 medarbetare och omfattar kommunernas plan-, bygglov-, kart- och mätenheter samt miljökontoret där livsmedel-, miljö- och hälsoskydd samt naturvård ingår. Förvaltningen har verksamhetskontor i båda samverkande kommuner.

Arbetsuppgifter

Planenheten jobbar för att skapa hållbara och attraktiva miljöer för många generationer framöver. Både Orsa och Mora kommun har fantastiska förutsättningar kopplade till exempelvis naturen, vattnet och kulturmiljöerna och det finns stor potential att stärka och utveckla kommunerna genom ett strategiskt planeringsarbete.

I rollen som planarkitekt har du helhetsansvar för hela planprocessen. Du utformar och handlägger översikts- och detaljplaner och driver dina egna projekt, från förarbeten till planeringsskede och genomförande. Du tar fram utredningar och analyser och ansvarar för att upprätta planförslag i samråd med andra förvaltningar, myndigheter, konsulter, medborgare och byggherrar. I arbetet ingår även skissarbete, utredningar och upprättande av formella detaljplaner. I rollen fungerar du som rådgivare i planfrågor såväl internt som externt, och du svarar på frågor från kommuninvånare, drar ärenden för våra politiker och deltar i verksamhetsutvecklingen.

Det är viktigt för oss att vi arbetar tillsammans, att vi delar med oss av vår kompetens och stöttar varandra. På så sätt säkerställer vi bra resultat och en god samverkan både inom och utom kommunorganisationen. Beroende på din bakgrund gör vi tillsammans en bedömning av hur vi på bästa sätt tar tillvara dina färdigheter i syfte att åstadkomma bra bebyggelsemiljöer för invånarna i Mora och Orsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen är utbildad och har examen som planarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt, samhällsplanerare, fysisk planerare, lantmätare eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Som person är du positiv och har ett starkt engagemang för stadsbyggnadsfrågor och fysisk planering. Du har vidare:

- Dokumenterad kunskap inom gestaltning och stadsbyggande

- Dokumenterad kunskap om tillämpning av plan- och bygglagen

- Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

- Erfarenhet av kommunal fysisk planering

- Erfarenhet av kommunal bygglovhantering

- Erfarenhet av projektledning

- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

- Kunskap om Q-GIS och digital planframställning

- Kunskap om Adobeprogrammen

- Kunskap om Focus detaljplan.

- Kunskap om digital planframställning

Du är resultatinriktad och tar initiativ till utveckling samt möter nya utmaningar och förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Som person är du serviceinriktad och har lätt att samarbeta både inom den egna organisationen samt gentemot politiker och allmänhet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga inom stadsbyggnadsprocessen och därför är samarbetsförmåga en viktig egenskap. Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten kan innebära resor och det krävs därför B-körkort.

Ta chansen att vara med på den fortsatt utvecklingsresan i Mora och Orsa kommuner! Dalarnas vackra natur i kombination med det stora utbudet och möjligheten till en aktiv livsstil ger förutsättningar för en fantastisk livskvalité.

Välkommen till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Måndslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2022/242
Kontakt
  • Lena Bergman, Förvaltningschef, 0250-26246
  • Daniel Falk, 0250-26267
Facklig företrädare
  • Vision, 0250-26300
  • AkademikerAlliansen , 0250-26300
Publicerat 2022-07-08
Sista ansökningsdag 2022-08-25

Tillbaka till lediga jobb