Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

En god omvårdnad ska ske med hänsyn till det normala åldrandet. 

Mora kommuns avdelning för ordinärt boende utför vård- och omsorgsinsatser i det egna hemmet i enlighet med kommunens och Socialstyrelsens värdegrund för omsorgsarbete. Målgruppen är i huvudsak äldre och uppdraget är bland annat att medverka till insatser av god kvalitet samt att upprätthålla och utveckla en god vård.

Hemtjänstgruppen Tuvan utökar personalstyrkan och söker nu dig som vill vara med och göra skillnad för våra medborgare. Tjänsten är heltid med din arbetstid förlagd under dag, kväll och varannan helg.

Vi intervjuar och rekryterar löpande under rekryteringstiden, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska i hemtjänsten har du arbetsuppgifter som innefattar bland annat att hjälpa brukaren med personlig omvårdnad, inklusive munvård, och att utifrån brukarens behov och välbefinnande samverka och vara behjälplig omkring kosthållning, nutrition samt att utföra delegerade arbetsuppgifter enligt HSL inklusive läkemedelshantering.

I uppdraget ingår det även att stödja brukaren i deras skötsel av sitt hem och kommunicera med brukare, anhöriga och andra professioner i verksamheten/inom yrket samt andra aktörer.

En mycket viktig del är även att dokumentera omsorgsarbetet i verksamhetssystemet enligt instruktioner och Socialstyrelsens rekommendationer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har en förmåga att ta initiativ till utveckling samt att ta ansvar för verksamheten och arbetssituationen för dig själv och andra.
Det är mycket viktigt att du kan arbeta bra med andra människor, att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du ska ha en förmåga att kunna skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt. 

Du ska ha förmåga att kommunicera och arbeta efter människors olika behov och förutsättningar. I yrkesrollen ska du ha förmåga att stödja brukare så att de får en meningsfull tillvaro fysiskt, psykiskt och socialt.

Du bör ha kunskaper om regelverk på socialtjänsten och hälso- och sjukvårdens verksamhetsområde HSL och SoL, kunskap om relevant lagstiftning inom arbetsmiljö samt kunskap om läkemedelshantering.

Du bör ha erfarenhet av traditionellt vård- och omsorgsarbete, omsorg om äldre och av arbete inom politiskt styrda organisationer. Datorkunskap relevant för uppdraget är också en viktig kunskap för att klara arbetet. 

Har du påbyggnadsutbildningar som vi finner relevant för uppdraget till exempel utbildning inom demens, psykisk ohälsa eller palliativ vård, samt om du har erfarenhet av palliativ vård eller av demensvård ser vi det som meriterande.

 

Krav

Undersköterskeutbildning

Kunskaper om relevant lagstiftning som offentlighet och sekretess.

Kunskap om basala hygienrutiner.

Körkort B för manuellt växlad bil.

Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/98
Kontakt
  • Helen Nybladh, Enhetschef, 0250-26187
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-26796
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb