Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Vill du ha ett spännande, varierande och utmanande arbete? Vi söker nu en logoped till för- och grundskoleförvaltningens centrala Elevhälsoenhet vilken innefattar ca 30 medarbetare med yrkesgrupperna koordinator, kurator, logoped, skolpsykolog, skolsköterska, skolläkare och specialpedagog. Verksamheten bedrivs dels på Elevhälsoenheten i centrala Mora i samma hus som Mora Familjecentral och dels ute på våra för- och grundskolor. Gymnasiet köper vissa tjänster av oss. Vi har idag 3 logopeder anställda varav 50% arbetar mot förskolan. Vi är i ett utvecklingsskede av logopedrollen i skolan. Denna tjänst är 100% tillsvidare inom grundskolan då en av våra logopeder går till annan tjänst. 

Vi erbjuder mentorsstöd och kollegialt stöd bland annat i form av yrkesträffar och extern handledning tillsammans med dina logopedkollegor. Våra logopeder ingår också i regionalt och nationellt nätverk med andra logopeder. Du arbetar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid inom vissa ramar, anställningsform kan diskuteras (semestertjänst eller uppehållstjänst). En del administrativa arbetsuppgifter kan ske på distans i överenskommelse med chef. Du får ett friskvårdbidrag på 1200 kr som helårsanställd.

Arbetsuppgifter

Logopeden i skolan har en viktig roll i elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande arbete i att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du är en del av skolornas elevhälsoteam och Elevhälsoenhetens resursteam där din kompetens kompletterar övriga yrkesprofessioner. Fokus ligger på att, i teamarbete, stimulera och underlätta elevernas lärprocesser inom det logopediska området. Du ska ge konsultation/handledning enskilt och i grupp, planera och genomföra kompetenshöjande insatser till skolpersonal samt genomföra kartläggningar och bedömningar. 

Kvalifikationer

Du ska ha logopedutbildning. Du ska ha förmåga att bygga förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare, rektor, skolans personal, kolleger och externa aktörer då samarbete är en stor del av arbetet. Du ska bidra med din yrkeskompetens och ha förmåga att arbeta i tvärprofessionella team. Du är kommunikativ, med en kund- och medborgarinriktad inställning. Du kan strukturera upp ditt eget arbete och har förmåga att såväl arbeta självständigt som i team. Du styr din egen agenda och tar ansvar för att arbetsuppgifterna blir utförda. Du är flexibel, har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och utvecklingsinriktad. Det är meriterande med erfarenhet från yrket och av arbete inom skolans verksamheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kunskaper

Kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning som rör yrket

Behärska det svenska språket i både tal och skrift

Meriterande med kunskaper i andra språk

Annat

Hälsa- och livsstilskompetens

Krav

Logopedutbildning

Körkort (manuell bil) och ev tillgång till egen bil (vi provar nu att nyttja buss/cykel för resor i tjänsten)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde höstterminsstart 2023 eller så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/185
Kontakt
  • Catarina Hedbys, verksamhetschef, 0250-26611
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0250-26867
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb