Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Arbetsplatsbeskrivning

Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service.

Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. Kommunen har cirka 1800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden.

Vi söker nya kollegor som ska vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Mora kommun. Som medarbetare hos oss delar du vår värdegrund. Den tar avstamp i ett positivt förhållningssätt, eget ansvar och självklart ha medborgaren i fokus. Hälsa och utveckling är naturliga inslag för våra medarbetare.

Välkommen med din ansökan till oss!  

Arbetsuppgifter

”Överförmyndare i samverkan i övre Dalarna” är organisatoriskt placerat under kommunledningskontoret i Mora kommun. Överförmyndarenheten är en stödenhet som är gemensam för sex kommuner. Verksamheten ansvarar för handläggning och administration av överförmyndarfrågor inom samverkande kommuner: Mora, Orsa, Rättvik, Älvdalen, Leksand och Vansbro. Enheten skall utgöras av fem medarbetare som hanterar handläggningen och administrationen av överförmyndarfrågor i de sex kommunerna. Arbetsuppgifter arbetsuppgifterna består bl. a. av:

-Utgöra enhetens juridiska specialiststöd

-Handläggning, utredning och beslutande av godmanskap, förvaltarskap och förmynderskap enligt gällande lagstiftning.

-Inhämta utredning, upprätta yttranden och företräda överförmyndaren i domstol.

- Rekrytera, utbilda, informera och upprätthålla kontakter med gode män och förvaltare och allmänhet. - Granska redovisningshandlingar, fastighetsöverlåtelser och arvskiften m.m.

-Övriga administrativa uppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen 270 hp (180 p). Det är meriterande om du har erfarenhet av juridiskt arbete med överförmyndarfrågor eller om du har arbetat på annan myndighet. Körkort B är ett krav. Förutom goda juridiska kunskaper krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och är van att arbeta självständigt och ta initiativ. Du har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla förtroendefulla relationer både med samverkande kommuner och med intressenter utanför. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Det krävs vidare en god förmåga att samarbeta med kollegor och dela med dig av dina kunskaper på ett prestigelöst sätt. För att trivas som överförmyndarjurist/ handläggare bör du vara bekväm med de varierande arbetsuppgifterna och kunna bidra till att ständigt förbättra verksamheten.

Kontaktperson

Rekryterande chef Annelie Björkman

Överförmyndare i samverkan i övre Dalarna

Nås via Mora kommuns växel 0250-26000 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2020/174
Kontakt
  • Anna Wikström, 0250-26732
Publicerat 2020-06-22
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Terug naar vacatures