Kultur- och fritidsförvaltningen, Kulturskoleenhet

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Kulturskolan Miranda söker en vikarierande musiklärare på deltid (40%) då vår ordinarie har tjänstledigt för studier. Kulturskolan har sina lokaler i Rosa huset på strandenområdet men bedriver också undervisning ute i kommunens grundskolor. Vi arbetar enligt kommunens kulturpedagogiska plan som är politiskt beslutad. Planen styr vad barn och elever ska få i form av kultur och den tydliggör också förutsättningarna för den frivilliga instrumentalundervisningen som sker på skoltid. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som musiklärare med frivillig undervisning enskilt, i grupp och i förekommande fall även orkester/kör/ensemble. Vi eftersträvar samarbete mellan de olika estetiska uttrycksformerna och med andra musik-/kulturskolor i länet. Du förväntas, tillsammans med dina kollegor, ta ansvar i kulturskolans gemensamma konserter och shower och även länssamarbeten på musiksidan. Du förväntas också ta huvudansvaret för musikproduktionsundervisning/digital skapande på kulturskolan. Utöver den undervisningen förväntas du kunna undervisa på gitarr, elgitarr, piano, bas.  Viss verksamhet i samverkan med skolan och civil-samhället kan förekomma. Du kommer att ingå i ett arbetslag med andra musiklärare.  En viktig arbetsuppgift är att rekrytera elever till kulturskolans kurser. 

Förbereda och planera undervisning 

Undervisa i musikproduktion och viss instrumentalundervisning  

Delta i kulturskolans utåtriktade verksamhet som kan ske på kvällar och helger.

rekrytera elever till kurserna. 

Kvalifikationer

Adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Adekvat utbildning/erfarenhet inom musikområdet såsom musikproduktion och digitalt skapande. Du har erfarenhet av undervisning med barn och ungdomar i olika åldrar, enskilt och i grupp. Du besitter en god förmåga att samverka och samarbeta. Detta med såväl kollegor på kulturskolan såsom elever och deras vårdnadshavare samt med personal ute på grundskolorna. Du har god pedagogisk insikt och ett gott omdöme i ditt ledarskap. Du är kreativ och strukturerad. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Krav

Körkort B och tillgång till egen bil krävs för tjänsten.

Utdrag ur belastningsregistret för arbete inom pedagogisk verksamhet ska uppvisas innan anställning kan ske. 

Kunna arbeta kvällar och helger när tjänsten så kräver. 

Sista ansökningsdag: 20230609

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20230814
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/203
Kontakt
  • Enhetschef kulturskola, Melker Brodin, 0250-26544
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, 0250-26000
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb