Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Socialförvaltningen
Mora i hjärtat av Dalarna!
Socialförvaltningens uppgift är att vara det yttersta skyddsnätet då människor i svåra situationer behöver stöd och hjälp och saknar andra hjälpmöjligheter. Socialförvaltningen är en förvaltning med drygt 750 medarbetare och har en budget på c:a 500 miljoner. Organisationen är uppdelad i fyra avdelningar: vård- och omsorgsboende, ordinärt boende, arbete och integration samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningens uppdrag är att utreda och verkställa beslut inom SoL, LSS, HSL m fl.
Välkommen med din ansökan till oss!

Beskrivning

Mora kommun har ett mottagande av vuxna och familjer som beviljats uppehållstillstånd i Sverige. I enlighet med bosättningslagen är integrationsenhetens uppdrag att ansvara för mottagandet av de nyanlända som blir anvisade till kommunen av Migrationsverket. Mottagandet handlar om att hjälpa barnen in i skola och barnomsorg samt att stötta vuxna i deras etableringsinsatser och ordna det praktiska i samband med ett mottagande. Målet med verksamheten är att stötta individerna i deras etablering och integration så att de blir inkluderade och delaktiga i samhället.

Tjänsten är ett vikariat under tre månader med startdatum 2020-10-01.
I denna rekrytering tillämpas löpande intervjuer.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att planera och genomföra det praktiska mottagandet av nyanlända med uppehållstillstånd samt förbereda och genomföra bosättningen i Mora. Du är även de nyanlända behjälplig i kontakt med myndigheter, exempelvis med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, regionen och skatteverket med flera. Du förbereder för placering av barn i förskola och skola samt rekryterar deltagare för samhällsorientering

Kvalifikationer

Du bör ha erfarenhet av arbete med nyanlända/flyktingar och god kännedom om lagar och regler gällande flyktingmottagning och etablering av nyanlända och asylsökande. Andra språkkunskaper än svenska är meriterande.

För att lyckas i rollen som integrationssamordnare krävs det att du är självgående, kommunikativ och kreativ. Du har lätt för att samarbeta med andra, har en kulturell medvetenhet och väl grundade och tydliga värderingar med förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv.

Du bör ha god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt förmåga att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Krav

Beteende- eller samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller pedagogisk eller social utbildningsbakgrund, KY utbildning inom området eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig kvalifikation.

Goda kunskaper om det svenska samhället.

Körkort B för manuell bil.

Utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2020/221
Kontakt
  • Åke Nyström, enhetschef, 0250-261 06
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-267 96
  • Vision, 0250-260 00
Publicerat 2020-09-09
Sista ansökningsdag 2020-09-23

Tilbake til ledige stillinger