Kommunstyrelseförvaltningen, Upphandlingsenheten

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Upphandlingsenheten ligger under kommunstyrelseförvaltningen Mora kommun. Mora, Orsa och Älvdalen har ett samverkansavtal med gemensam upphandlingsenhet som genomför upphandlingsprojekt utifrån kommunernas behov. Vi söker en kategoriansvarig upphandlare med trolig inriktning mot tjänster. Du ingår i en grupp om 5 upphandlare och 1 upphandlingsassistent. 
Du arbetar med flera upphandlingar samtidigt, med eget projektledaransvar och i mycket nära samarbete med kommunens verksamheter. Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt så att verksamhetens/kommuninvånarnas behov tillgodoses. Arbetet innefattar även avtalsförvaltning inklusive prisjustering, utlämnande av handling samt rådgivning. Arbetet innebär kontinuerliga dialoger med avtalsägare, experter, leverantörer och övriga intressenter. I rollen ingår även att delta i nätverk och föra dialog med det lokala näringslivet. Du deltar också i vårt ständiga utvecklingsarbete med målet att kunna göra ännu bättre offentliga affärer. Du kommer att vara delaktig i vårat interna arbete för att förbättra arbetsmetoder och rutiner. På enheten jobbar vi tätt tillsammans, hjälper och stödjer varandra i det dagliga arbetet, oavsett om vi är på plats eller jobbar på distans.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:
Projektleda, samordna, planera och genomföra upphandlingsprojekt i samarbete med berörda verksamheter. 

Ansvara för de formella delarna av upphandlingen och kvalitetssäkring av upphandlingsdokumenten samt säkerställa att de följer gällande lagstiftning och rättspraxis.

Ansvara för avtalsförvaltning inom ditt kategoriområde.

Ge råd och stöd i upphandlingsfrågor och avtalsförvaltning.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning, alternativt har arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god kunskap om inköpsprocessen och Lagen om offentlig upphandling, LOU.

Du har erfarenhet av att leda projekt och processer. Du har god dator- och systemvana samt behärskar Excel. Du har god administrativ förmåga samt mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift.

Övrigt

 B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Förmågor och färdigheter

Vi söker dig som är analytisk och som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är tydlig, noggrann, serviceinriktad och kan se helheten. 

Du tar stort ansvar för att driva dina projekt framåt så att du levererar i tid och med hög kvalité. Du kan på ett strukturerat sätt hantera flera parallella projekt samtidigt och har ett stort intresse för affärer. Du har förmåga att motivera, engagera och är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi förbehåller oss rätten att tillämpa löpande rekrytering, så skicka gärna in din ansökan redan idag! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Heltid tillsvidare
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/99
Kontakt
  • Karin Hansson, upphandlingschef, 0250-26171
  • Anki Wallin, upphandlare, 0250-26174
  • Johan Eriksson, upphandlare, 0250-26173
  • Therese Lars, upphandlare, 0250-26179
Facklig företrädare
  • Vision, 0250-26401
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-08-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb