Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Mora söker dig!

Beskrivning

Vill du ha ett spännande, intressant och utmanande arbete? Vi söker nu en specialpedagog med arbete riktat mot förskolan. 

Anställningen är inom för- och grundskoleförvaltningens centrala Elevhälsoenhet här i Mora. Elevhälsoenheten innefattar yrkesgrupper som specialpedagog förskola och grundskola, logoped, kurator, psykolog, skolsköterska och skolläkare. Verksamheten bedrivs dels på Elevhälsoenheten i Mora centrum och dels ute på våra för- och grundskolor, samt till viss del även på gymnasiet då de köper vissa tjänster av oss. Denna tjänst innebär arbete riktat mot förskolan och omfattar 50%  tillsvidare tjänst med tillträde 250101 eller enligt överenskommelse. Vi har sammanlagt 2,5 tjänster specialpedagog i förskola. Ett väl uppbyggt samarbete finns kolleger emellan, med rektorer och pedagoger på våra förskolor samt med Barnhälsovården. 

Arbetsuppgifter

Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och stödja elevernas och barnens utveckling mot målen. Arbetet som specialpedagog innebär bland annat  att bistå rektor och förskolans pedagoger i arbetet med att kartlägga möjligheter och hinder för att skapa och utveckla  tillgängliga lärmiljöer.  Du ska också handleda och utbilda personal samt kunna ha kvalificerade samtal med både personal, rektor och vårdnadshavare. Arbetet innebär även att bistå förvaltningsledning och rektorer inför organisationsbeslut. Du arbetar i team med barnhälsovården och har ett nära samarbete med specialpedagog kollegor och även med andra yrkesprofessioner inom Elevhälsoenheten, förskolans rektorer och personalen på våra förskolor samt med externa aktörer. Arbetet innebär en hel del självständigt arbete där du styr din egen agenda och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda.

Kvalifikationer

Du ska ha en pedagogisk utbildning med erfarenhet från yrket samt en vidareutbildning till specialpedagog. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete inom förskola och av specialpedagogiskt arbete samt att vara med och driva utvecklingsarbete. Du har förmåga att kunna bygga förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare, förskolans personal och kollegor. Du är kommunikativ, med en kund- och medborgarinriktad inställning. Du är flexibel, har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och utvecklingsinriktad. Du kan strukturera upp ditt eget arbete och arbeta självständigt samtidigt som du med din yrkeskompetens har förmåga att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav

Högskoleutbildning, legitimerad lärare

Vidareutbildning till specialpedagog

Kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning

Behärska det svenska språket i både tal och skrift

Meriterande med kunskaper i andra språk

Körkort, manuell bil

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde senast 2025-01-01, eller tidigare enligt överenskommelse
Löneform semestertjänst, månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/156
Kontakt
  • Catarina Hedbys, verksamhetschef, 0250-26611
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 0250-26657
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb