Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Mora kommuns avdelning för hemtjänst utför vård- och omsorgsinsatser i det egna hemmet i enlighet med kommunens och Socialstyrelsens värdegrund för omsorgsarbete. Målgruppen är i huvudsak äldre och uppdraget innebär bland annat att medverka till insatser av god kvalitet samt att upprätthålla och utveckla en god vård för att göra det möjligt för individen att bo kvar längre i sitt hem när denne behöver stöd i vardagen.

Vi söker nu tre undersköterskor på heltid till vår hemtjänstgrupp Färnäs/Nusnäs och en undersköterska till vår hemtjänstgrupp Noret ute där vi utför vård- och omsorgsarbete i våra brukares hem.
Tjänsterna är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och varannan helg.

Vi förbehåller oss rätten att intervjua och rekrytera löpande under ansökningstiden så välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som undersköterska i hemtjänsten har du arbetsuppgifter som innefattar bland annat att hjälpa brukaren med personlig omvårdnad och att utifrån brukarens behov och välbefinnande samverka och vara behjälplig omkring kosthållning, nutrition samt att utföra delegerade arbetsuppgifter enligt HSL, exempelvis läkemedelshantering.

I uppdraget ingår det även att stödja brukaren i deras skötsel av sitt hem och att kommunicera med brukare, anhöriga och andra professioner i verksamheten/inom yrket samt andra aktörer.

En mycket viktig del är att dokumentera omsorgsarbetet i verksamhetssystemet enligt instruktioner och Socialstyrelsens rekommendationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, har kunskaper om relevant lagstiftning så som offentlighet- och sekretesslagen, kunskap om basala hygienrutiner samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är också viktigt att du har en datakunskap relevant för uppdraget.

Du bör ha kunskaper om regelverk på socialtjänsten och hälso- och sjukvårdens verksamhetsområde HSL och SoL, kunskap om relevant lagstiftning inom arbetsmiljö samt kunskap om läkemedelshantering.

Du bör även ha erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, omsorg om äldre och av arbete inom politiskt styrda organisationer.

Har du påbyggnadsutbildningar som vi finner relevant för uppdraget till exempel utbildning inom demens, psykisk ohälsa eller palliativ vård, samt om du har erfarenhet av palliativ vård eller av demensvård ser vi det som meriterande.

Övrigt

Då vi utför hemtjänst i våra brukares hem och avstånden kan vara långa mellan brukarna krävs körkort B för manuellt växlad bil för anställning.

Förmågor och färdigheter

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har en förmåga att ta initiativ till utveckling samt att ta ansvar för verksamheten och arbetssituationen för dig själv och andra.

Det är mycket viktigt att du kan arbeta bra med andra människor, att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du ska ha en förmåga att kunna skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt. 

Du ska ha förmåga att kommunicera och arbeta efter människors olika behov och förutsättningar. I yrkesrollen krävs en förmåga att stödja brukare så att de får en meningsfull tillvaro fysiskt, psykiskt och socialt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/165
Kontakt
  • Annica Brask, Enhetschef, 0250-26511
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-26796
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-12

Tillbaka till lediga jobb