Mora kommun, hemtjänsten

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Mora kommuns hemtjänst erbjuder vård och omsorg i hemmet, främst för äldre personer. Uppdraget innebär att säkerställa insatser av god kvalitet och att upprätthålla och utveckla en god vård.

En god omvårdnad ska ske med hänsyn till det normala åldrandet och sjukdomar på ett funktionsbevarande sätt. Du blir en viktig del i vårt arbete med att stödja brukare så att de får ett meningsfullt liv, både fysiskt, psykiskt och socialt.

Vi söker nu vikarier till vår hemtjänstgrupp Utmeland. Jobbet innebär traditionell vård och omsorg i brukarnas hem. Anställningen varar i cirka sex månader med start i augusti, och arbetstiderna är varierande med dagar, kvällar och varannan helg.

Vi intervjuar och rekryterar löpande under ansökningstiden så välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I hemtjänsten hjälper du brukarna med personlig omvårdnad och utifrån brukarens behov och välbefinnande samverkar du och är behjälplig med kosthållning och nutrition. Du utför också delegerade arbetsuppgifter enligt HSL, inklusive läkemedelshantering. I uppdraget ingår det även att stödja brukaren i deras skötsel av sitt hem.

Arbetet innebär kommunikation med brukare, anhöriga och andra professioner i verksamheten/inom yrket samt andra aktörer.

En viktig del är att dokumentera omsorgsarbetet i vårt verksamhetssystem, enligt instruktioner och Socialstyrelsens rekommendationer.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, men det är inte ett krav för dessa vikariat. Det viktigaste är att du har kunskaper om relevant lagstiftning så som offentlighet- och sekretesslagen, basala hygienrutiner samt har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du behöver ha en datakunskap relevant för uppdraget då vi dokumenterar händelser av betydelse i verksamhetssystem.

Du bör ha kunskaper om regelverk inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården (SoL och HSL), kunskap om relevant lagstiftning inom arbetsmiljö samt kunskap om läkemedelshantering.

Har du erfarenhet av traditionellt vård- och omsorgsarbete, omsorg om äldre och av arbete inom politiskt styrda organisationer är det meriterande.

Har du påbyggnadsutbildningar eller erfarenhet av arbete inom demens, psykisk ohälsa eller palliativ vård ser vi det som meriterande.

Övrigt

Körkort B för manuellt växlad bil är ett krav.

Förmågor och färdigheter

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du tar initiativ till utveckling och ansvar för verksamheten samt din egen och andras arbetssituation.

Det är viktigt att du kan samarbeta med andra, att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du ska ha förmågan att skapa förtroende och goda relationer, både internt som externt. 

Du ska kunna kommunicera och arbeta efter människors olika behov och förutsättningar. I din yrkesroll ska du stödja brukare så att de får en meningsfull tillvaro fysiskt, psykiskt och socialt.

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/167
Kontakt
  • Kenth Wedin, Enhetschef, 0250-26561
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-26796
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb