Socialförvaltningen, Särskilt boende, Juntgården

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Vi söker enhetschef till vårt särskilda boende Juntgården, beläget i vackra Venjan. I denna roll kombineras enhetschefsuppdraget med ett uppdrag som sjuksköterska vilket innebär att du som söker behöver vara legitimerad sjuksköterska. Ett spännande uppdrag, som passar både dig i en nuvarande chefsroll som längtar tillbaka till mer patientnära arbete och dig som idag är sjuksköterska och redo på nästa steg i karriärstrappan.

Våra särskilda boenden har i uppdrag att ge god vård och omsorg samt stöd i den dagliga livsföringen för våra brukare. Detta ska ske tillsammans med möjlighet till en självständig och aktiv gemenskap med andra. Ordinärt boendes uppdrag är att verkställa beslut om insatsen hjälp i hemmet. Som sjuksköterska är uppdraget att utifrån hälso- och sjukvårdslagen stärka hälsa, förebygga sjukdom och ohälsa hos våra patienter. Verksamheterna ska bygga på respekt för de äldres behov, självbestämmande och integritet.

För att ge dig bästa förutsättningar att lyckas i rollen erbjuds stöd och mentorskap, både från enhetschefskollegor och från hemsjukvårdens sjuksköterskor. Tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till förlängning, med placering i Venjan.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du ha ett direkt personalansvar för ca 20 medarbetare som arbetar på äldreboendet Juntgården och inom hemtjänsten i Venjan. I uppdraget ingår också att ansvara för budget, arbetsmiljö och utveckling av verksamheten. Du kommer att arbeta båda strategiskt och operativt. Vi söker dig som kan leda och samordna arbetet så att det bedrivs kostnadseffektivt i enlighet med gällande lagstiftning, riktlinjer och politiskt fattade beslut samt kvalitetssäkra dokumentation, insatser och uppföljning. 

Uppdraget som sjuksköterska innebär att arbeta förebyggande och besörja god omvårdnad med individens behov i centrum. Du har omvårdnadsansvar för de medicinska insatserna samt dokumentationen av omvårdnaden hos patienterna och ansvarar för delegering till baspersonal enligt hälso- och sjukvårdslagen och Mora kommuns riktlinjer.

Du rapporterar till avdelningschef för vård-och omsorgsboende/ordinärt boende och samverkar tätt med enhetscheferna inom avdelningen.

Kvalifikationer, förmågor och färdigheter

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet och kunskap om gällande lagrum samt dokumentationshantering. Har du dessutom tidigare arbetat som chef och utifrån det har kunskaper inom ekonomi eller personalområdet ser vi det som meriterande, precis som genomförd ledarskapsutbildning.

Utifrån att det kan vara utmanande med ett kombinerat uppdrag ser vi att du som person har lätt för att anpassa dig och kan skifta perspektiv. Du har en helhetssyn på verksamheten, där du väger in långsiktiga aspekter i agerande och beslut.

Rollen innebär både internt och externt samarbete, där du relaterar till andra på ett lyhört sätt. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig i din kommunikation. Utveckling är viktigt för oss och vi välkomnar ditt nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat.

Resor i tjänsten förekommer så du behöver ha körkort.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Venjan
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/169
Kontakt
  • Jessica Nilsson, Enhetschef särskilt boende, 0250-26890
  • Malin Trapp, Enhetschef sjuksköterska, 0250-26851
  • Joacim Andersson, Avdelningschef, 0250-26545
Facklig företrädare
  • Ledarna, 0250-26187
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb