Mora kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.

Beskrivning

Stödpedagogen ska med sin fördjupade kunskap kunna vara en resurs i det dagliga arbetet i arbetslaget, utifrån sin specifika kompetens samt kunna vara ett stöd i arbetet med kvalitet- och helhetssyn, brukarfokus, utveckling och samordning. Målet är goda levnadsvillkor för den enskilde i form av delaktighet och självständighet. Stödpedagogen är en del av det dagliga arbetet för att individer ska upprätthålla goda levnadsvillkor utifrån olika förutsättningar och behov.

Utifrån sin kompetens samverkar stödpedagogen med omgivningen. Denne arbetar lösningsfokuserat för att tillmötesgå den enskilde utan att inskränka på dennes rätt till självbestämmande, integritet och inflytande.

Vi söker nu en stödpedagog till vår dagliga verksamhet på Arbete och utveckling för en tillsvidaretjänst på heltid.
Tillträde till tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Vi intervjuar löpande under rekryteringstiden, så skicka in din ansökan redan idag! 

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog på Arbete och utveckling har du arbetsuppgifter som innebär bland annat att vägleda arbetet med att stödja den enskilde i ett levnadssätt som förebygger ohälsa, bland annat utifrån kost, fysisk aktivitet och social stimulans. Du förväntas vara behjälplig vid personlig omsorg och medverka i det dagliga arbetet samt medverka till att arbete sker habiliterande och rehabiliterande. 

Utifrån din fördjupade kunskap som knyter an till verksamhetsområdet ska du utgöra ett stöd i att tillämpa pedagogiskt arbetssätt (pedagogisk handledning).
Du verkar för ökad självständighet och ökat självbestämmande för den enskilde, bland annat genom en anpassad miljö och hjälpmedel, samt för social gemenskap och sysselsättning och för att planera och genomföra aktiviteter i vardagen.

I ditt uppdrag ingår även att medverka till att verksamheten håller en god kvalitet utifrån angivna mål. Det innebär exempelvis att vara ett stöd i omvärldsbevakningen, i arbete med social dokumentation samt uppföljning och utvärdering av insatser.

 

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmågor att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv, du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
Som person är du driven, flexibel, tydlig och lösningsorienterad. Du tar ansvar för din egen uppgift samtidigt som du arbetar bra med andra människor. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation och är uthållig.

Du bör ha en påbyggnadsutbildning inom autism, MI, socialpsykiatri eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, samt datafärdigheter relevant för uppdraget. 
Du bör även ha erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa och arbete med funktionshindrade. 
Det är viktigt att du har kunskaper om olika lagstiftningar, som tillexempel offentlighet och sekretess, arbetsmiljö och smittskydd, socialtjänstens område som rör personer med funktionsnedsättning enligt SoL och LSS.
Vi ser också att du har kunskap om läkemedelshantering. 

Har du erfarenhet av arbete med utsatta personer eller av arbete inom politiskt styrda organisationer är det meriterande. 

 

Krav

Eftergymnasial utbildning inom området för funktionshinder motsvarande yrkeshögskola eller högskola.

Körkort B för manuell växellåda.

Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Erfarenhet av stöd- och omsorgsarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/95
Kontakt
  • Per Hansen, Enhetschef, 0250-26311
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0250-26796
  • Vision, 0250-26401
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb