Mora Kommun

Ansök idag. Kollegor imorgon.


Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår hemsida.


 


Beskrivning och arbetsuppgifter

Bygglovsenheten är en väl sammansvetsad och självgående enhet. Inom enheten finns ett inspektörsteam om sex personer där du som byggnadsinspektör får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet. Du kommer att arbeta med handläggning av bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, teknisk granskning, tekniska samråd, platsbesök, tillsyn, service, rådgivning och gestaltningsfrågor med mera. Du kommer även att arbeta med enkelt avhjälpta hinder och teknisk rådgivning avseende bostadsanpassning.


I fokus för vår myndighetsutövning står alltid kommunernas medborgare, varför en översyn av enhetens arbetsprocesser pågår. Initialt arbete pågår även med att digitalisera processer och handläggning. Tjänsten kan komma att ges en inriktning och utformas utifrån detta utvecklingsarbete. Inspektörsjobbet blir därför en stimulerande utmaning för dig som vill vara med och utforma arbetssättet för framtida handläggning, dvs hur vi på bästa sätt med sökanden i fokus svarar för vår myndighetsutövning utifrån plan- och bygglagen. Vi efterlyser därför ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

Vänta inte med ansökan då rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan ansökningstiden går ut.

Kvalifikationer

Erfarenheter

Har du tidigare arbetat som byggnadsinspektör eller bygglovshandläggare är detta starkt meriterande men inget krav. Erfarenhet av handläggning utifrån lagstiftning och regelverk är heller inget krav men
mycket meriterande. Har du arbetat som byggnadsingenjör eller har annan erfarenhet från byggbranschen och är van att kommunicera och samarbeta med folk inom denna bransch ser vi det som en stor fördel. Oavsett erfarenhet kommer du att inskolas i din roll som byggnadsinspektör för att över tid inarbeta nödvändiga rutiner och efterfrågad erfarenhet.

Kunskaper

Vi söker dig som har en byggnadsingenjörsutbildning eller motsvarande förvärvad kunskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Vi kan tänka oss att anställa dig som är nyutexaminerad ingenjör eller har en avslutad YH-utbildning inom bygglovshandläggning, byggnadsinspektörsarbete eller närliggande uppgifter inom samhällsplanering. Dina läs- och språkkunskaper är mycket goda, du har inga problem med att ta emot besökare, svara på frågor eller inkommande samtal. Har du kunskaper inom lagstiftning och regelverk såsom BBR, PBL och Miljöbalken är detta starkt meriterande. Datorvana är ett absolut krav. Vi ser det som självklart att du behärskar officeprogrammen.

Tjänsten innebär en del kortare resor varför B-körkort är ett krav.

Egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, du måste vara serviceinriktad, prestigelös, självgående och strukturerad. Du behöver även vara en god organisatör med förmåga att prioritera och samarbeta. Ett positivt och professionellt förhållningssätt både inom organisationen och gentemot allmänheten är en förutsättning för tjänsten. Du är vänlig, ansvarstagande och har en stark känsla för service då du blir en viktig representant för både Stadsbyggnadsförvaltningen och Mora och Orsa kommuner.

Krav

Tjänsten kräver att du har körkort.

Regionstaden Mora 2022 - för ett aktivt liv / Orsa - helt enkelt!

Mora är norra Dalarnas nav för näringsliv, infrastruktur och administration. Kommunens målbild är att Mora år 2022 ska vara regionstad och kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv.
Orsa är en kommun som sätter medborgaren i fokus för att göra vardagen så enkel som möjlig. Turismen växer snabbt inom bl.a. skidåkning, musik och kulturevenemang.
Tillsammans i båda kommunerna är vi cirka 27 000 invånare. För att serva våra medborgare har Mora kommun cirka 1 600 medarbetare inom en rad olika kompetensområden, Orsa kommun har motsvarande cirka 500 anställda.
I stadsbyggnadsförvaltningens organisation ingår för närvarande sex byggnadsinspektörer.

Besök även www.morakommun.se och www.orsa.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Anställningen påbörjas enligt överenskommelse, kan du börja inom kort ser vi det som mycket positivt.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mora och Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2019/270
Kontakt
  • Per-Olof Olsson, bygglovschef, 0250-262 66
  • Tommy Ek, förvaltningschef, 0250-262 52
Facklig företrädare
  • Eva Larsson, Sveriges ingenjörer, 0250-260 00
Publicerat 2019-08-13
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Tillbaka till lediga jobb